Ouderraad

Beste ouders,

Zoals jullie wellicht allemaal weten, is onze Chiro een jeugdbeweging die draaiende wordt gehouden door jonge vrijwilligers. Ieder jaar besteden we met veel plezier veel van onze tijd en energie in de chiro-zondagen, de weekends, het kamp enzovoort. Ondanks overheidssteun in de vorm van subsidies moeten we echter hard ons best doen om de chiro op zich, de chirokledij, de weekends, het kamp en andere extra activiteiten zo voordelig mogelijk te houden. Daarom organiseren we ieder jaar een bingo en een Breugelavond (meer informatie hierover krijgen jullie doorheen het jaar), maar natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Onze chiro heeft daarom een ouderraad ingericht, waarbij we mensen oproepen om ons te steunen. Niet alleen zoeken we ouders die ons willen helpen op bij de bingo en de Breugelavond,we hebben uiteraard ook nood aan een enthousiaste kookploeg op kamp. Ouders (en oudleiding) zijn voor ons niet alleen een belangrijke hulp op deze activiteiten, ook weten we uit ervaring dat ze ons vaak bijstaan met goede raad. Hoewel we iedereen die ons vorig jaar geholpen heeft veel dank verschuldigd zijn, zullen we ook dit jaar jullie hulp weer goed kunnen gebruiken! Dus of het nu gaat om de handen uit de mouwen te steken, of het gaat om goede raad en steun, ouders zijn altijd nodig. En omdat jullie kinderen ook een beetje onze kinderen zijn, hebben we jullie er als ouder ook graag bij.

Ben je geïnteresseerd, enthousiast of gewoon nieuwsgierig, wees dan zeker welkom op onze ouderraad.

Sinds jaar en dag is de ouderraad van Chiro Hogen een ondersteunende functie van onze chirowerking. Maar wat doet deze ouderraad nu precies? Bekijk hieronder de belangrijke taken van onze ouders:

- Evaluatie van de chirowerking (feedback van de kinderen thuis)

- Ondersteuning in het organiseren van activiteiten zoals de Breugelavond, de Bingo-avond,…

- Helpen tijdens deze activiteiten

- Raad geven i.v.m. bepaalde beslissingen (bv. kampvervoer, data activiteiten,…)

- Samenstellen van de kookploeg voor het kamp

- Samenstellen van de kampmenu, regelen van de bestellingen van het eten,……

De datum voor de volgende ouderraad ligt nog niet vast, maar zodra deze vastligt zullen we het laten weten. Deze datums kan je steeds in onze kalender terugvinden.