Over Ons

Doelstelling Chiro Hogen 

Op een speelse en actieve manier zoeken wij samen met kinderen en jongeren hoe het anders kan. We beleven het elke 14 dagen in ontelbare kleine details dat van een gewone spelnamiddag een echte chirozondag maakt. We leren de kinderen en jongeren ervaren wat Chiro betekent. We geven het inlevingsvermogen en het speelse een belangrijke plaats.

Een plaatselijke chiro is een belangrijk gegeven in een kleine gemeenschap waarin er minder kansen en middelen zijn ten opzichte van een grootstad. Het is daarom belangrijk dat kinderen de ontwikkeling mee krijgen waarmee ze kunnen groeien van kind tot volwassenen. Binnen de chiro merk je al spelend snel hoe het er aan toe gaat in een "kleine" gemeenschap.

De chiro werkt meestal per leeftijdscatergorie maar toch drukken we erop dat een groepsmoment waar we verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van elkaar zeer belangrijk is. Tenslotte vormt onze chirogroep geen eiland, maar maakt zij deel uit een groter geheel binnen de gemeenschap. Onze Chiro wordt door de gemeenschap ondersteund, maar wil anderzijds ook engagement aanbieden tegenover deze gemeenschap. Chiro is immers een terrein waar jonge mensen de kans krijgen verantwoordelijkheid op te nemen als leid(st)er maar waar ook leden inspraak hebben in onze chiro werking.

Chiro hogen is opgedeeld in 4 categorieën; speelclubjes, (1ste,2de en 3de leerjaar) rakwi's, (4de, 5de 6de leerjaar) tito's, (1e, 2e en middelbaar) en als laatst de keti's.( 3de en 4de middelbaar). 

Onze chiro's gaan door om de 14 dagen van 14-17uur. Extra activiteiten plannen we in de "niet-chiro weekends". Jaarlijks plannen we een speelclub, rakwi, tito en aspi weekend in. Ook doen we een speciale activiteit bv. Bokrijk, bezoekje aan de zoo, Christus Koning en nog veel meer.

Op kamp gaan we met de jongste spruiten de speelclubjes van 24 tot 31 juli. Met de rakwi's, tito's en keti's van 21 tot 31 juli. Daar krijgen we steeds de hulp van enkele ouders kwestie ondersteuning.

Om onze jaaractiviteiten voor te bereiden plannen we een leidersweekend in op het begin van het schooljaar. Hetzelfde met de voorbereiding voor ons jaarlijks kamp maar dan op het einde van het jaar. Uiteraard doen we jaarlijks enkele activiteiten om onze organisatie te steunen. Dit zijn onze breugelavond op 10 november, en bingo op 16 maart.

Onze chiro bestaat uit 13 leiders en leidsters uit de omgeving, meestal bekend bij onze chiro-ouders. Dit is zeker niet onbelangrijk in de huidige maatschappij. Het is voor ons een troef rechtstreeks contact te kunnen maken met elke chiro ouder. 

Hopelijk hebben we op deze manier kunnen uitleggen waarvoor Chiro Hogen staat, moest je nog vragen hebben mag je ons steeds contacteren. Inhoudelijke vragen kan je steeds op onze website terugvinden.

De leiding

 

Adres 

Hogenstraat 100, 3450 Geetbets (Vlaams-Brabant)

Groepsleiding

Axelle Es en Julie Vandeput vormen dit jaar de groepsleiding. Binnen het kader van groepsleiding zal Axelle dit jaar hoofdleider zijn. Julie neemt de financiële verantwoordelijkheden op zich. Aarzel zeker niet om hen te contacteren bij eventuele vragen of opmerkingen!.

  1. Julie Vandeput Groepsleidster - Financieel verantwoordelijke 2017-Heden
  2. Axelle Es Groepsleidster - Algemene verantwoordelijke 2017-Heden